Shiitake gomba kapszulák

Shiitake gomba kapszulák

156
0
MEGOSZTÁS

A tradicionális orvoslás már néhány ezer évvel ezelőtt használta a gyógyhatású gombákat különféle betegségek gyógyítására. A legrégebbi feljegyzés, mely a tradicionális japán orvoslás tapasztalatairól szól, 199-re tehető, amikor Chuai császár őslakosoktól éppen Shiitake gombát kapott ajándékba. A gyógyhatású gombákról szerzett tapasztalatokat egy japán gombakutató – intézet vizsgálja, mely még 1936-ban alakult, alapítója dr. Kisaku Mori volt. Minden kutatást és sikert a gyógyításban egy könyv foglalja össze. (Mushrooms as Health Foods, 1974 Tokió).

A kutatók már több mint 50 éve koncentrálnak a gombák gyógyító mechanizmusaira, mely segítségével különböző betegségeket tudnak gyógyítani (fertőzések, rák, degeneratív betegségek) illetve a megelőzésben is fontos szerepet töltenek be. A tudósok kutatásai ellenére sajnos tény, hogy a rák illetve különféle vírusos megbetegedések gyógyítása még a harmadik évezred elején sincs megfelelő szinten, még akkor sem, ha az emberek egyre tovább élnek. A WHO adatai alapján Horvátország a daganatos megbetegedések okozta halál százalékában nagyon rossz 3-ik helyen áll a világon. A daganatos megbetegedések egyből a szívbetegségek után következnek gyakoriságban. A helyzeten lehet javítani, nem csak a kemoterápia illetve sugárkezelés segítségével, hanem különféle tumormegelőző anyagokkal, melyeket a gyógyhatású gombák is tartalmaznak.

A Shiitake gomba egyes komponenseinek megvan az a tulajdonsága, hogy sikeresen modulálják a sejtimmunitást, csökkentik a vérnyomást, illetve a vér zsírtartalmát, megállítják a tumor növekedését, illetve a patogén mikróbák aktivitását. A Lentinan, ami szintén megtalálható a Shiitake gomba alkotóelemeiben a biológiai reakciók moderátora. Erősíti az immunrendszert a rák elleni küzdelemben, javítja a makrofágok és a T-limfociták hatását, illetőleg pozitívan hat az interleukin –1 termelésére. A Shiitake segít a T-limfociták termelésében is, melyek közvetve hatnak az interleukin-2 termelésére. A budapesti egyetem tudósainak tapasztalata alapján Feltárták, hogy a LENTINAN úgy változtathatja meg a sejteket, hogy a rák ne tudjon továbbterjedni. A Shiitake gomba poliszaharidjai segítik a természetes „gyilkos” sejtek növekedését (NK sejtek), amik különösen vírustámadás esetén hatnak.

Ők mindenképpen a legjobb ellenszerei a testnek a rák illetve a vírusok ellen. Ázsiában a Shiitake gombát már régi idők óta mint a hosszú élet zálogát tartják számon, mely gyógyszer a szívünknek és segítség a rák megelőzősében illetve gyógyításában. Különféle vírusok által okozott megbetegedéseknél is kiváló: grippe, simplex és zoster herpes, poliomieltisa, magas koleszterinszint, magas vérnyomás. Japán tudósok a Shiitake gomba kivonatát – szulfonizált B-glükán, – nevezték meg az AIDS ellenszerének, mely sokkal jobb hatásfokban gyógyít mint a zidoverdin. Ezen kívül ez a rendkívül ízletes gomba növeli az állóképességet, és mint az immunrendszer felújítóját illetve karbantartója tartható számon.

A készítményt hosszabb időn keresztül is lehet szedni úgy, mint táplálék-kiegészítőt, így érve el pozitív hatásokat különféle daganatos megbetegedéseknél és hasnyálmirigy megbetegedéseknél, mert regulálja a cukrot a vérben.

Dr. Slobodan Raljevic

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ